Wijk C Stroom strijdt voor meer zonnepanelen in Utrecht

Zonnepanelen

Thomas Roos op het dak met de zonnepanelen in Wijk C Utrecht

Al sinds 2019 zet een groep Utrechters, wonend in Wijk C in het centrum van de stad, zich in voor een duurzamere wereld. Stroom vanaf zonnepanelen voor alle bewoners van ‘Wijk C’ zoals de wijk in hartje Utrecht heet. Voortvarend en vol positieve energie ging men aan de slag.

Nu, bijna vier jaar later, hebben wij de PAUZE-knop ingedrukt.

Waarom?

Omdat er in vier jaar hard werken maar 1 succes is behaald en er weinig vooruitzicht is op meer. Zeker in deze tijd van energietransitie is het hard nodig om snel meer resultaat te krijgen. En dat lukt ons niet vanwege de stroperige manier van het samenwerken in de “systeemwereld”.

We kunnen alleen maar verder als de benodigde partijen Gemeente Utrecht, Woonin, Portaal en andere benodigde partijen beter samenwerken.
Ondanks positieve inzet van een aantal zeer gedreven medewerkers van bovengenoemde partijen, missen wij een overkoepelende partij.